Chuka: "Coach vertrouwt me"

Koen Schaaphok
| 4 reacties
Chuka: "Coach vertrouwt me"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Derick 'Chuka' Ogbu versloeg bijna in zijn eentje Sporting Charleroi afgelopen weekend. Dan mag er wel eens een goed woordje voor je worden gedaan bij de trainer. Meer bepaald door Henk Ten Cate.

Maandag stond Ten Cate Chuka op te wachten in de kantine, iets wat zelfs de Nigeriaan van Oud-Heverlee Leuven niet verwacht had. De twee kennen elkaar echter beter dan velen zouden denken. Chuka was twee jaar geleden de poulain van Ten Cate bij Umm-Salal in Qatar. “Ik was verrast toen ik Henk ineens zag. Het afgelopen jaar was het contact tussen ons een beetje verwaterd. Dat hij hier nu is om met mij en de coach te babbelen kan alleen maar betekenen dat ik goed bezig ben”, aldus Chuka, wiens loopbaan door Henk Ten Cate werd gelanceerd. “Toen ik bij Umm-Salal aankwam was ik een jonge gast. Ik stelde toen niet veel voor. Ten Cate zag het echter wel in me. Hij vertelde me dat als ik hogerop wilde, dan ik er dan voor zou moeten werken”, aldus Chuka aan Het Nieuwsblad.

Dat het harde werk zijn vruchten afwerpt, is de laatste tijd veelvuldig te zien. “Tegen Charleroi speelde ik niet mijn beste match. Wel de emotioneelste. Vorig jaar was het gemakkelijker. Iedereen hield van me omdat ik tien goals scoorde. Nu was het de taak om het opnieuw te doen en daar twijfelden mensen over maar de coach geloofde in me. Daarom ben ik hier zo graag”, glimlacht Ogbu.

België?

De Nigeriaan had echter nog nooit van ons land gehoord, toen hij het warme Qatar verruilde voor het bescheiden Leuven. Ondanks de vele Nigerianen die hier groot zijn geworden. “Ik had nog nooit van dit land gehoord maar die tijd ligt gelukkig ver achter me. Amokachi, Babayaro, Oliseh, .. er zijn veel beroemde Nigerianen groot geworden in België. Ze hebben allemaal voor Nigeria gespeeld. Ik weet niet wanneer ik voor Nigeria zal spelen. Omdat ik momenteel in het buitenland actief ben, kennen ze me in Nigeria nog niet zo goed. Vorig jaar werd ik voor het eerst gebeld door een Nigeriaanse krant voor een interview. Geen idee hoe ze aan mijn nummer kwamen”, lacht Chuka.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties