Juventus blijft soeverein op kop, AS Roma verliest

Juventus blijft minstens vijf punten voorsprong behouden op de tweede in de stand na een makkelijke 3-0 overwinning thuis tegen Atalanta. AC Milan pakt een 12 op 12, AS Roma verliest in Chievo.

Juventus – Atalanta 3-0

Juventus blijft maar winnen. Thuis tegen Atalanta had het de klus al na een kwartier geklaard. Vucinic opende al na twee minuten de score en voor het kwartier verdubbelde Pirlo de score.

Na 27 minuten legde Marchisio de eindstand al vast op 3-0. Manfredini kreeg op het halfuur twee gele kaarten achter elkaar en met tien tegen elf kon Atalanta op geen enkel moment nog een vuist maken tegen de ploeg uit Turijn.

AC Milan – Pescara 4-1

Milan zet zijn opmars verder. Na nieuwe winst tegen Pescara komt het dankzij een twaalf op twaalf al op de zevende stek in het klassement terecht. Tegen Pescara was het al in de eerste minuut raak via Nocerino. 1-0 was wel ook meteen de ruststand.

In de tweede helft assisteerde Pescara de Milanezen tot twee keer toe. Eerst zorgde Abbruscato met een eigen doelpunt voor de 2-0, en nadat Terlizzi de aansluitingstreffer had gemaakt, scoorde Jonathas de 3-1 met een tweede owngoal.

El Shaarawy mocht tien minuten voor tijd de eindstand vastleggen. Milan blijft de weg naar boven verder zetten, Pescara blijft op een degradatieplaats staan.

Chievo – Roma 1-0

Chievo heeft een deukje gegeven aan de Europese ambities van AS Roma. In een zoutloze partij maakte invaller Pellissier op vijf minuten voor tijd het enige doelpunt.