Blatter: "Stevenen af op schitterend WK"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Blatter: "Stevenen af op schitterend WK"
Foto: © SC

De Confederations Cup zit erop. Bij de FIFA is men alvast gerustgesteld met het oog op het wereldkampioenschap van volgend jaar. "We stevenen af op een schitterende WK", aldus Sepp Blatter.

De Confederations Cup wordt traditioneel gezien als de generale repetitie op het WK. Voor thuisland Brazilië kon het alvast niet beter. De Goddelijke Kanaries losten de steile verwachtingen in en kroonden zich tot kampioen van het achtlandentoernooi. Maar misschien nog belangrijker: ook wereldvoetbalbond FIFA is tevreden.

Bij aanvang van het toernooi werden de wenkbrauwen nochtans gefronst. De stadions waren amper afgewerkt, de infrastructuur rond de imposante voetbaltempels bestond niet en de kaartverkoop viel regelmatig in het water. Om nog maar de zwijgen van de massaprotesten van de Braziliaanse bevolking die zich gaandeweg tegen de FIFA richtten.

Toch besloot voorzitter Sepp Blatter de Confederations Cup met een positieve noot. “We stevenen af op een schitterend toernooi.  De organisatie toonde de voorbije weken dat ze in staat is om een dergelijk evenement te organiseren.”

Ook de betogingen lieten de preses niet onberoerd. “De voorbije dagen bleef het rustig. Ik hoop dat het zo zal blijven, maar dat weet ik niet. Maar voetbal bindt mensen, al is het moeilijk om voor iedereen goed te doen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Confederations Cup

Nieuwste reacties