IJsland met een stuntje tegen Noorwegen

IJsland heeft tegen Noorwegen een puntje weten te pakken. Het werd 1-1 op de openingsspeeldag in groep B op het EK voor vrouwen. Later op de dag spelen Duitsland en Nederland nog een historische klepper.

IJsland en Noorwegen mochten groep B vanavond openen. Beide teams zaten al bij elkaar in de EK-kwalificaties en eindigden toen vlak boven onze Rode Duivelinnen. Noorwegen totaliseerde 24 punten, IJsland 22 en België 20. Via barrages raakten ook de IJslandse dames op het Europees kampioenschap in Zweden.

In de eerste helft was Noorwegen duidelijk de beste ploeg. De jonge aanval van de Scandinaven bewoog zeer gretig. De 18-jarige Hansen liet enkele mooie dribbels zien en ook leeftijdsgenote Hegerberg kwam dicht bij een doelpunt, maar het was uiteindelijk Hegland (20) die halfweg de eerste helft voor de 1-0 zorgde.

Na de koffie zagen we - onder impuls van Magnusdottir - een beter IJsland dat kwam opzetten en vijf minuten voor tijd kreeg wat het verdiende: de gelijkmaker vanop de stip, na een fout van Christensen.

Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel - het derde op rij al op het EK in Zweden. Vanavond maken Duitsland en Nederland onder elkaar uit wie groepsleider wordt.