Basel voorbij Maccabi na doldwaze eerste helft

FC Basel heeft zich naar de laatste voorronde van de Champions League geknokt. De Zwitsers toonden zich over twee wedstrijden de betere van Maccabi Tel Aviv.

De wedstrijd in Israël eindigde op 3-3. Vooral de eerste helft was er eentje om duimen en vingers af te likken. FC Basel won de heenwedstrijd vorige week met 1-0 en mag daardoor de laatste voorronde van het kampioenenbal in.

Na vijf minuten zette Fabian Schär de Zwitsers al op rozen via een strafschopdoelpunt. Op het halfuur leek de wedstrijd al beslist. Mohamed Salah en Marcelo Diaz bezorgden Basel immers een comfortabele 0-3-voorsprong.

Het sein voor Maccabi om in actie te schieten. Diezelfde Schär luidde met een eigen doelpunt de ommekeer in. Twee minuten later lukte Eran Zahavi zelfs al de aansluitingstreffer. Mahran Radi zorgde iets voor het uur zelfs nog voor de gelijkmaker, maar verder kwamen de Israëliërs niet.