Berchem zet Beerschot Wilrijk makkelijk opzij

Steven Bologne
| 184 reacties
Berchem zet Beerschot Wilrijk  makkelijk opzij
Foto: © SC

De voorbereiding loopt stilaan op zijn einde voor Berchem Sport. Na een zwakke partij tegen vierdeklasser Duffel moest er iets rechtgezet worden. Wilrijk vertoefde de laatste dagen op oefenstage en had een geldig excuus voor de mindere prestatie op het Rooi.

De derby tussen Berchem Sport en Beerschot Wilrijk had geen studieronde van doen. Na enkele minuten al moesten de bezoekers aan de noodrem trekken, scheidsrechter Alen moest al snel naar de borstzak.  

De jonge scheids zou dat deze avond wel meer moeten doen en hield de derby dan ook stevig in handen met zeven gele kaarten. Lee Roy De Keersmaecker mocht zich al snel achter een elfmeter plaatsen en stuurde doelman Jef Snyders de verkeerde kant uit; 1-0. Beerschot Wilrijk keerde net terug uit oefenstage waardoor de frisheid ontbrak. Een knap afstandsschot van Djuric Acencion bracht de stand wel terug in evenwicht, via de lat liet hij doelman Merckx kansloos.

Berchem combineerde bijzonder vlot en liet de bal het werk doen. De goal kwam er echter wel uit stilstaande fase, op een hoekschop torende Sjors Paridaans boven zijn bewakers uit; 2-1. Berchem testte vooraan Jimmy Mulisa, ex-Tubeke en Sint-Niklaas, die na een aarzelende start beter en beter zijn draai vond. Op zijn aangeven knalde Nicky Melkert de 3-1 nog voor rust binnen.

Na de pauze verdween het tempo uit de wedstrijd en behield geel-zwart het baloverwicht. Op het uur waren het dezelfde acteurs van de 3-1 die voor animo zorgden. Een gemeten dieptepass van Mulisa op Melkert die met een lobje de 4-1 op het scorebord bracht. In het slot drong Wilrijk nog aan maar Merckx echt aan het werk zetten zat er niet meer in. Het waren vooral de bezoekende fans die zich bij het dalende zonnetje lieten opmerken. Met ruim 2.000 toeschouwers was het Rooi dan ook lekker gevuld.

Berchem: Merckx, De Koninck (’61 Van Kocak), Haesevoets (’61 Dierickx), Van Dessel (’85 Van Parys), Paridaans, Dickson (’61 Van Minnebruggen), Verstraeten (’75 De Wilde), De Keersmaecker, Boujouh (’61 Claessens), Mulisa (’61 De Cock) en Melkert (’61 Van Den Heuvel)

KFCO Wilrijk: Snyders, Van der Linden, Nicot, Lavaert, De Smedt, De Woyer, Nys (’64 Kubilskis), Van Der Heyden (’40 Verheyen), Dermaut, Baert (’45 Fasseur) en Acencion

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties