"Boli heeft de juiste attitude"

Jens Hoofteer
| 8 reacties
"Boli heeft de juiste attitude"
Foto: © SC

Boli Bolingoli Mbombo was zondag de verlosser van Club Brugge in Oostende. Het eerste doelpunt van de 18-jarige in de eerste klasse leverde Blauw-Zwart de drie punten op.

Bolingoli is bij Germinal Beerschot opgeleid als diepe spits en verhuisde in 2009 naar de jeugd van Club Brugge. "Er is weinig dat Boli niet kan", vertelt Pascal De Maesschalck, hoofd opleidingen bij Club, in Het Nieuwsblad.

"Maar tegelijk is hij niet de strafste op dit of dat vlak. Boli weegt met zijn stijl en grote motor vooral voortdurend op een defensie. Hij heeft nooit 60 keer in een seizoen gescoord bij de jeugd, maar hij was wel bij de meeste goals betrokken."

Het neefje van Romelu en Jordan Lukaku blijkt een beleefde en welopgevoede jongeman te zijn. "Boli is inderdaad joviaal. Hij is iemand met de juiste attitude", verzekert De Maesschalck. 

"Met de glimlach zal Boli zijn ploeg helpen. Zijn snelle ontwikkeling verrast me niet. Hij heeft het fysieke potentieel om het te maken. Hopelijk kan Boli de progressie maken die nodig is om te overleven in de eerste ploeg. Voor een jonge speler is het niet moeilijk om een keer een prestatie af te leveren, maar week na week bevestigen, dat is nu de uitdaging voor hem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties