Reactie Robson: "Eindelijk de nul gehouden"

Marc Van Den Noordgaete
| 0 reacties
Robson: "Eindelijk de nul gehouden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oud-Heverlee Leuven verspeelde tegen Charleroi wel twee punten, maar hield wel voor het eerst dit seizoen de nul. Een gevoel van opluchting heerste dan ook bij de verdedigers, zo blijkt uit de reactie van Severino da Silva Robson na de wedstrijd.

Marc Van Den Noordgaete in Leuven

De Braziliaan was op geen foutje te betrappen, en qua communicatie met zijn maats verloopt het steeds beter. "Het Portugees is wel mijn moedertaal, maar met Tom Pettersson is de voertaal het elementaire Engels", luidde het bij Robson. "Verder worden veel situaties ingeoefend op training, zodat de automatismen beginnen te groeien. Dat we nu eindelijk de nul hebben gehouden, is dan ook een fikse opsteker."

Vijf partners

Robson heeft in twee seizoenen OHL al vijf verdedigers naast zich gehad. Vorig seizoen Wim Raymaekers, Koen Weuts, Ludovic Buysens en Tomislav Mikulic. Dit seizoen is de 22-jarige Zweed Tom Pettersson zijn partner in de centrale verdediging. Het klikte aanvankelijk moeilijk, beiden waren individueel wel in orde. Maar elkaar vinden was andere koek.

Jeugd en ervaring

"Dit lukt echter beter en beter. Tom pikt snel de raad van maats en choaches op, en ook naast het veld komen we goed overeen. De combinatie van zijn jeugd en mijn ervaring begint dus duidelijk zijn vruchten af te werpen. Zoiets is dus hoopvol voor de toekomst", besloot Robson.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties