Gerets mag Champions League-droom opbergen na pijnlijke nederlaag

Timothy Collard

Eric Gerets is er met zijn team Lekhwiya niet in geslaagd om Guangzhou Evergrande uit de Aziatische Champions League te knikkeren. De Qatarese club ging thuis zwaar de boot in tegen de rijke Chinese club.

Gerets en co keken na de heenwedstrijd al tegen een 2-0-achterstand aan en konden in de terugwedstrijd nooit echt een vuist maken tegen de troepen van Marcello Lippi.

Al na een kwartier spelen mocht Lekhwiya alle hoop opbergen. Conca en Elkeson zorgden er in één minuut tijd voor dat er net als in de heenwedstijd een marge van twee doelpunten was. Op het halfuur maakte Muriqui er 0-3 van.

Een vernedering leek in de maak, maar kort na de rust redden Gerets de zijnen dan toch de eer via een doelpunt van Tae-Hee Nam. Een kwartier voor tijd legde Elkeson de uiteindelijke 1-4-eindstand vast. Zo mag Gerets zich na een pandoering richting de exit van de Aziatische Champions League begeven.