Exit Scifo deze week? "Er moet iets veranderen"

Exit Scifo deze week? "Er moet iets veranderen"
Foto: © SC

Valt deze week het hakbijltje over de nek van Enzo Scifo? Het zit er alvast aan te komen gezien de slechte resultaten en ook Alain Lommers, algemeen directeur van Bergen, liet weten dat er "iets" moet gebeuren.

Scifo kan met 2 op 24 niet terugblikken op een sterk seizoensbegin, zelfs geen matig. "Twee punten, dat is natuurlijk problematisch", aldus Lommers. "Het begint heel gevaarlijk te worden. Het is ook zwaar voor de spelers. Nochtans hebben we voor tachtig procent dezelfde ploeg als vorig seizoen."

Maandag staat er een gesprek tussen bestuur en technische staff gepland. Het lijkt ons aannemelijk dat daar over de verdere toekomst van Enzo Scifo beslist wordt. "Ik weet het niet. Misschien moet er wel iets gewijzigd worden", knikt Lommers. "Aan de tactiek of iets anders. Tegen Mechelen kwamen onze zwakke punten weer tot uiting. We scoren niet en we slikken te veel goals. We zullen samenzitten en alles eens rustig bespreken. Er moet een oplossing komen."

"Ik stap zelf niet op"

Scifo zelf is alvast niet van plan om zelf de handdoek te gooien. "Het bestuur beslist, maar ik ben een professional en tot ik een ander bericht krijg, doe ik gewoon door. Ik ga zelf niet opstappen. Maar ik begrijp dat het logisch is dat als je 2 op 24 pakt, dat er vragen gaan komen. We zijn echter nog maar acht speeldagen ver. Alles kan nog keren."

Sportief directeur Dimitri Mbuyu had na de wedstrijd een halfuur een gesprek met Scifo, maar wou achteraf geen commentaar geven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties