De nieuwe Football Manager is er

Redactie
| 3 reacties
De nieuwe Football Manager is er
Foto: © SC

Het is eindelijk zover, Football Manager 2014 ligt sinds vandaag in de winkel. De nieuwste telg in deze gelauwerde reeks is nog realistischer dan de vorige. In deze voetbalsim neem je zelf een team onder je hoede en probeer je aan de verwachtingen van het bestuur te voldoen.

In Football Manager 2014 neem je de leiding van een team. Als een volleerde Mourinho (of was het Guardiola?) ga je op zoek naar nieuwe spelers, bepaal je waarop getraind wordt en stel je de tactiek in voor de wedstrijden. Ook de besprekingen met het bestuur, in verband met doelstellingen, het uitbreiden van het stadion, etc. liggen volledig in jouw handen.

Voor die transfers kan je kiezen uit een uitgebreide database aan spelers. De gegevensbank van de Football-Manager-reeks werd al door meerdere clubs uit de Engelse Premier League gebruikt voor hun scouting. Maker SI heeft dan ook scouts over de hele wereld om alle info over de bekendste én de meest obscure spelers te weten te komen.

Volgt u Ferguson, Guardiola, Mourinho of toch maar Wilmots op?

Zo stond Ferreira Carrasco al enkele edities te boek als een echt toptalent, terwijl het grote publiek de speler nu pas echt begint te kennen. Naast clubteams kan je ook aan de slag met een nationale ploeg. Wie weet leid jij de Rode Duivels wel naar eeuwige roem op het WK in Brazilië?

Haal Football Manager in huis en probeer de carrières van Sir Alex, Señor Guardiola of The Special One te evenaren. Naast PC en Mac is het nu ook beschikbaar voor Linux. U kan het spel HIER bestellen. Het enige waar u moet voor uitkijken is de verslavingsfactor. Zorg tijdens het spelen steeds dat de kat voldoende eten heeft, steek eventueel The Notebook in de DVD-speler voor vrouwlief en probeer dan eeuwige roem te vergaren als coach.

Onze redactie, even verslaafd aan het spel als aan water, voeding en zuurstof, draaide intussen een simulatie tot 2025. We gaan voor u na hoe het de huidige 25 Rode Duivels verging in hun carrière. Elke dag laten we er twee op je los.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties