Dury niet bezig met afwezigen Club Brugge: "Onze aanpak blijft dezelfde"

Dury niet bezig met afwezigen Club Brugge: "Onze aanpak blijft dezelfde"
Foto: © SC

Francky Dury mag vanavond met Essevee de wei in tegen Club Brugge. De thuisreputatie van Zulte Waregem neemt het op tegen de goede vorm van Blauw-Zwart. "Wij kunnen thuis iets neerzetten", blikt de coach vooruit.

Aernout Van Lindt in Waregem

Zulte Waregem verloor dit seizoen nog niet in eigen huis. Tegen Club Brugge wil het die reeks vasthouden, al is Club Brugge misschien wel de ploeg in vorm. "Natuurlijk heeft Club Brugge vertrouwen met de 15 op 15", steekt Dury van wal. "Maar wij kunnen ook iets neerzetten thuis." 

Club Brugge mist Mechele (geblesseerd) en Vadis Odjidja (geelgeschorst) al zeker. Daardoor zal Refaelov vermoedelijk een rijtje zakken en zal Club Brugge toch enigszins anders voor de dag komen. Dury is daar niet mee bezig: "We moeten niet te veel over de afwezigen bezig zijn. Ze hebben speerpunten genoeg, onze aanpak blijft dezelfde."

"Simons heel belangrijk bij Club"

Speerpunten genoeg? "We weten vanwaar het gevaar zal komen. Ze hebben Lestienne en Refaelov op de flanken en ze kunnen daar nog eens De Sutter voor zetten, een goede spits."

"En er staat vooral een organisatie, er is een winnaarsmentaliteit", gaat Dury verder. "Er is een goede mentaliteit, daarbij speelt Simons een belangrijke rol. Hij is heel belangrijk voor Club Brugge."

"Nog zoveel mogelijk punten halen"

Eerder gaf Dury al aan graag met 55 punten te beginnen aan de play-offs. Dat zou betekenen: 6 op 6 moeten halen tegen Club Brugge en AA Gent. "Met 50 punten speel je play-off 1 en met 60 punten ben je echt competitief, dat heb ik altijd wat vooropgesteld. We hebben play-off 1 nu beet, nu willen we zoveel mogelijk punten nog halen."

"Of de kloof bij verlies niet te groot wordt? 13 punten worden er 6 hé, dat zijn de play-offs. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Voor de ploegen bovenaan is het minder, dat hebben wij vorig jaar ook mogen ondervinden. We moeten nu gewoon terug naar onszelf kijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties