PSV verliest drie belangrijke punten in titelstrijd, Vitesse speelt gelijk

Jordy Ferket
| 5 reacties

PSV Eindhoven heeft drie belangrijke punten laten liggen in de strijd om de titel. Het verloor op eigen veld met 2-3 van Groningen. Ook Vitesse deed een slechte zaak. De titelkandidaat kwam op eigen veld niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen Heerenveen.

PSV Eindhoven – Groningen 2-3

PSV verloor op eigen veld tegen Groningen. Nochtans begon de partij goed voor de thuisploeg. Na amper drie minuten bracht Depay zijn team op voorsprong. Maar lang konden ze niet genieten van hun voorsprong.

In minuut 18 bracht Groningen-speler Zivkovic de bordjes in evenwicht. Twee minuten later kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong via Kostic. Voor de pauze werd het toch nog 2-2. Locadia scoorde vanop de stip. Na de rust kregen de toeschouwers nog maar een doelpunt te zien. Groningen-speler Chery legde er nog eentje in het mandje.

Zo won Groningen uiteindelijk met 2-3. Het was de eerste uitzege ooit voor de club op het veld van PSV. De ploeg uit Eindhoven staat momenteel derde in de stand. Het heeft 53 punten in de stand.

Vitesse – Heerenveen 2-2

Vitesse kwam op het halfuur op voorsprong via Mike Havenaar. Lang kon de tweede uit de stand niet genieten van de voorsprong. Want voormalig Lokeren-speler Finnbogason maakte er 1-1 van. Na de pauze scoorden beide ploegen nog een keer. Basacikoglu scoorde voor de bezoekers en Traore voor de thuisploeg.

Zo eindigde de partij op 2-2. Ook Vitesse laat dus een steek vallen in de strijd om de titel. Het staat nu tweede op zes punten van leider Ajax. Die hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.