De Witte geeft uitleg: "Chemie raakt soms op in relaties of een huwelijk"

De Witte geeft uitleg: "Chemie raakt soms op in relaties of een huwelijk"
Foto: © Photonews

Mircea Rednic is niet langer de trainer van AA Gent. Peter Balette schuift van T2 naar T1, Bernd Thijs is de nieuwe T2. Op een persconferentie gaf hij meer tekst en uitleg over "de chemie die op was."

Aernout Van Lindt in Gent

Voor de goede orde: het einde tussen Rednic en AA Gent werd in gemeenschappelijk overleg genomen: "We hadden een heel positief gesprek met Rednic deze morgen. Hij wou ook dat we zochten naar een positieve oplossing. We kunnen dus zeggen dat de chemie tussen Rednic en de spelersgroep op was. Het was een zeer pijnlijke beslissing, maar toch moesten we ze nemen. We zijn niet blind of doof voor de commentaren die we hebben gehoord van de pers, maar de chemie raakt ook al eens op in een huwelijk of een relatie."

"Het is jammer dat we deze beslissing zo dicht bij het einde van de competitie moeten nemen, maar we zagen dat de chemie was opgebruikt in de wedstrijden tegen Lierse en zelfs Oostende. We mogen wel niet vergeten dat Rednic ons uit een moeilijke positie heeft gehaald en we moeten hem dan ook danken voor zijn werk dat hij heeft gedaan vor ons. Hij heeft ons van 17 punten achterstand nog in de strijd om play-off 1 gebracht."

"Duo dat professionaliteit en voetbalkennis uitstraalt"

En dus was ook de vraag wie zou gaan overnemen van Rednic bij AA Gent. T2 Peter Balette wordt de nieuwe hoofdtrainer, terwijl Bernd Thijs wordt toegevoegd aan de staff. "Balette heeft al ervaring als caoch en wordt door de spelers vrij unaniem gesteund. Hij geniet veel respect bij de spelers", aldus De Witte daarover.

"En Bernd zit al zeven jaar bij deze club als speler. Hij wordt op handen gedragen en is een heel belangrijke speler geweest. Hij is een nieuwe injectie op niveau en brengt echt toegevoegde waarde. Samen zijn ze een duo dat professionaliteit en expertise en voetbalkennis heeft en uitstraalt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties