Thijs van speler naar T2: "Zeven jaar als speler alles gegeven, dat nu blijven doen"

Thijs van speler naar T2: "Zeven jaar als speler alles gegeven, dat nu blijven doen"
Foto: © Photonews

Bernd Thijs is officieel niet langer actief voetballer. De langdurig geblesseerde speler neemt de rol van T2 op zich bij AA Gent. "Ik was verrast door de vraag van de club", geeft de gewezen middenvelder aan.

Aernout Van Lindt in Gent

Thijs speelde al een tijdje niet meer mee door blessures, maar heeft nu dus een nieuwe rol gevonden bij AA Gent. Hij volgt een trainerscursus, die hij in juni zal afronden, maar wordt nu al voor de leeuwen gegooid: “Ik word er ingegooid, dat klopt. Ik was verrast door de vraag van de club en heb er even moeten over nadenken.”

“Verantwoordelijkheid nemen”

“Maar ik heb hier zeven jaar lang als speler alles gegeven en ik wil de club mee blijven helpen. Dat wil ik nu dan ook doen als assistent van Peter. Ik ga er niet van weglopen en mijn verantwoordelijkheid nemen”, is Thijs duidelijk.

Dat Thijs de kleedkamer door en door kent, kan helpen: “Het is nu wat anders, want ik kan niet meer helemaal in de groep staan als T2, maar ik zit er wel dicht bij. Ik wil helpen waar ik kan en de A-ploeg er zo bovenop helpen en resultaten neerzetten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties