Waarom Atlético straks doorgaat ten koste van Barça

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 14 reacties
Waarom Atlético straks doorgaat ten koste van Barça
Foto: © Photonews

Atlético Madrid en Barcelona beginnen straks niet aan hun eerste duel dit seizoen tegen elkaar. Na de 1-1 in Catalonië hebben Courtois & co nog alle kans om door te gaan. Makkelijk wordt het niet, maar toch is er een mogelijkheid.

Het zit Atlético niet mee, want net nu is Diego Costa er niet bij voor de socio's van Atléti. Hij is een doelpuntenmachine en zal dus uiteraard gemist worden in het radarwerk vanavond tegen Messi & co. Maar misschien ligt de sleutel tot succes niet daar, maar enkele linies verder achteruit bij ons nationale trots Thibaut Courtois.

Courtois won nog nooit tegen Barcelona sinds hij bij Atlético onder de lat staat, Messi verloor nog nooit van Atlético als hij op het veld stond. Fikse statistieken die onheilspellend klinken. De enige mogelijkheid om het alsnog te redden, lijkt dan ook de weg van het doelpuntenloze gelijkspel.

Courtois met wereldsaves?

Thibaut Courtois zal om de nul te houden vermoedelijk wel met enkele wereldsaves moeten uitpakken tegen Messi, Neymar en de rest van het aanvallend geweld van Barça. Maar dat moet lukken: de competitiewedstrijd in januari tussen beide grootheden eindigde op 0-0, ook toen dankzij een uitmuntende doelman.

Bovendien is Atlético toch wel een club die goed omkan met het principe van rechtstreekse uitschakeling. De voorbije twee jaar pakte het telkens een prijs op die manier: een keer de Spaanse beker, een keer de Europa League. Dit jaar dan toch de Champions League eens?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties