Reactie "We moeten de Genkse eer verdedigen"

Robby Morren
Robby Morren
| 1 reacties
"We moeten de Genkse eer verdedigen"
Foto: © Photonews

Racing Genk ging zaterdagavond tegen Lokeren met 1-2 onderuit. De Limburgers snakken naar het einde van een moeilijk seizoen, maar kunnen nog scherprechter spelen in de titelstrijd. "Als je voor Genk speelt, heb je een bepaalde eer te verdedigen."

Robby Morren in Genk

"We hebben op cruciale momenten onze kansen gemist. Vorige week leverden we collectief een goede prestatie op Zulte Waregem, tegen Lokeren was het met ups en downs. Ik moet wel zeggen dat Lokeren de rijen goed gesloten hield. Voor de supporters was het een minder mooie match."

"In het begin van het seizoen draaide de motor goed, maar daarna is hij beginnen sputteren. We hebben teveel hoogtes en laagtes gekend. De spelers moeten hun vormpeil van de laatste twee jaar terugvinden", aldus Buffel.

Volgend seizoen zullen de plaatsen duurder zijn

Play-off 1 nadert zijn ontknoping, maar voor Genk staat er helemaal niets meer op het spel. Toch laat Thomas Buffel, zelf wel sterk op dreef met 3 goals in evenveel matchen, het hoofd niet hangen. "We spelen de komende weken nog tegen drie toppers. We gaan ons zeker niet laten kennen."

"Als je voor Genk speelt, moet je een bepaalde eer verdedigen. We moeten meer constante in ons spel krijgen en bij momenten wat slimmer voetballen."

Volgend seizoen mag Genk Europa niet in, maar dat hoeft geen nadeel te zijn. "We zullen minder matchen spelen, waardoor de plaatsen duurder worden. Er zal meer concurrentie zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties