Interview Vermoedelijke linksback Vermaelen: "Inhouden voor blessures is gevaarlijk"

Vermoedelijke linksback Vermaelen: "Inhouden voor blessures is gevaarlijk"
Foto: © Photonews

Thomas Vermaelen speelde deze morgen op training bij team 1. Hij start dus zondag mogelijk in de basis, al zal dat dan wel als linksback moeten. "Niet mijn favoriete plaats, maar ik wil het team graag helpen", neemt hij het luchtig op.

Aernout Van Lindt in Stockholm

"Iedereen weet dat ik liever centraal speel natuurlijk, maar ook op links heb ik dit seizoen al gespeeld bij Arsenal en dat kan ik ook", aldus de verdediger zelf na de training. "Wilmots heeft er met mij nog niet over gesproken, dus ik weet niet of ik ook effectief op die plek zal spelen."

"Het is niet zo dat ik gewoon blij ben om in de ploeg te staan. Ik wil wel nog centraal spelen, maar de concurrentie is daar heel hoog. Kompany, Van Buyten, Lombaerts, Alderweireld of Vertonghen die op die plaats kan spelen, ... Er zijn veel kandidaten. Als ik links wordt uitgespeeld, zal ik mijn best doen op die positie, om het team te helpen. Ik ben er alvast klaar voor."

"Dat we voluit gaan op training? Dat hoort er gewoon bij, inhouden voor blessures is ook gevaarlijk. Net dan loop je vaak blessures op", gaf Vermaelen aan.

Fans verwachten veel

Het WK is voor Vermaelen een droom, al waarschuwt hij toch voor te veel vertrouwen: "Het wordt een hele mooie en nieuwe ervaring. Maar het wordt niet makkelijk. De fans staan achter ons en dat is heel leuk, maar ze verwachten ook veel. Terwijl we toch tegen drie lastige tegenstanders moeten spelen, want op het WK heeft iedereen zijn plek wel weten te verdienen."

"Of de verwachtingen van de fans niet voor extra druk zorgen? Dat is bij onze clubs eigenlijk ook wel zo, waar we ook onder druk moeten presteren. Veel van onze spelers zitten nu bij topteams, dus we zijn wel wat gewoon."

Ben de baas niet bij Arsenal

En dan zijn er nog de weersomstandigheden: elke dag wat anders in Zweden. "Vandaag vond ik het wel fijn, ik hou van de regen. Het maakt het veld veel beter bespeelbaar."

"Zweden als tegenstander? Dat is een topteam. Ze hebben Zlatan en nog veel andere sterke spelers. Of Källström volgend seizoen nog bij Arsenal speelt? Dat zou ik niet kunnen zeggen, hij is uitgeleend van Moskou en ik ben de baas niet bij Arsenal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties