De kijk van onze WK-ambassadeur: Uruguay

Caroline Tonnelier
| 2 reacties
De kijk van onze WK-ambassadeur: Uruguay
Foto: © SC

De voorbije weken zochten wij naar ambassadeurs voor de WK-gangers. We kregen tal van enthousiaste reacties: Belgen in het buitenland, inwijkelingen met buitenlandse roots en gewone fans met een boontje voor een ander voetballand. We stellen onze Uruguayaanse ambassadeur en zijn verwachtingen voor!

Onze ambassadeur stelt zich voor

Ik ben Gianni Moulaert en zal Uruguay vertegenwoordigen op dit WK. Ik ben 16 jaar.Ik heb voor Uruguay gekozen omdat ik zeer verrast was dat ze op het vorige WK de halve finale haalden, eigenlijk verdienden ze zelfs beter. Ik vind dat ze een geweldig team hebben en zeker even ver kunnen komen. Ik heb ook voor dit land gekozen omdat ze altijd met heel veel passie spelen.

Verwachtingen

Tijdens de eerste wedstrijd  is het meteen erop of eronder en dat zal Costa Rica ook geweten hebben. Het wordt volgens mij een makkelijke overwinning voor Uruguay. Ik denk dat ze zeer georganiseerd gaan spelen. Een achterstand zou een serieuze ramp betekenen, maar daar denk ik eigenlijk niet aan. Ik verwacht dat Muslera niet veel werk zal hebben. Navas daarentegen zal volgens mij een drukke avond hebben voor zijn doel.

Speler(s) om te volgen

Ik verwacht dat er een speler gaat doorbreken en verrassen: Gaston Ramirez.Hij heeft niet al teveel gespeeld dit seizoen bij Southampton, maar wat hij heeft laten zien tijdens die wedstrijden was van een heel hoog niveau. Hij is nog maar 23 jaar en net het feit dat hij maar een goede 20 wedstrijden heeft gespeeld kan een voordeel zijn. Hij zal nog fris zijn tegenover een Suarez die er ongeveer 40 heeft gespeeld.

Waarom ook u voor Uruguay moet supporteren

Ik hoop natuurlijk dat er veel supporters mee voor Uruguay mee supporteren. Maar met zo'n aanvalslinie wordt je natuurlijk vanzelf verliefd op dit team. Met de tandem Suarez-Cavani zullen we wel een hoop doelpunten krijgen. Dan heb je nog Forlan, die een lekkere vrije trap in huis heeft , dat hebben we vier jaar geleden ook al mogen aanschouwen. Achterin zie je een doelpuntenmaker van in de CL-finale: Diego Godin. Als dit niet genoeg redenen zijn om voor Uruguay te kiezen, dan weet ik het ook niet meer.

Ontdek hier wat onze Costaricaanse ambassadeur verwacht van de wedstrijd van vanavond!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties