Spanje - Nederland door ogen WK-ambassadeurs: "Nederland kan sensatie worden"

Spanje - Nederland door ogen WK-ambassadeurs: "Nederland kan sensatie worden"
Foto: © SC

De eerste grote verrassing van het WK was de pandoering die Nederland aan Spanje gaf. Wat vonden onze ambassadeurs ervan en hoe beleefden zij de match?

Waar heb je de match gezien?

Jeffrey Verbeke (Spanje): "Ik heb de match gevolgd op groot scherm in het club lokaal van RVC Hoboken. De sfeer zat er al goed in toen ik aankwam. Voor de match waren de jongsten aan het voetballen, terwijl de oudste zich mentaal aan het voorbereiden waren op de match tegen Nederland. Er was heel wat volk aanwezig en iedereen mooi in een Spaanse outfit."

Fabian Stoffelen (Nederland): "Thuis voor de buis werd vol spanning gewacht op het Oranje legioen. Hoe zou het nieuwe 5-3-2 systeem werken? We wisten dat het moeilijk zou worden!"

Vond je het resultaat terecht?

Jeffrey: "Over heel de match gezien is het resultaat wel een beetje overdreven, maar de nederlaag voor Spanje wel terecht. Spanje heeft in de eerste helft goed gespeeld, maar nog niet top. Na de 1-1 heb ik Spanje niet meer gezien. Te nonchalant, hopelijk zijn ze nu met hun voeten op de grond gezet."

Overdreven resultaat, maar terechte nederlaag Spanje

Fabian: "Het is gewoon een terechte uitslag. Dit had niemand durven denken. Gelukkig zijn er ook verassingen op het WK!"

Wat viel beter mee dan verwacht of viel net tegen?

Jeffrey: "Het was gewoon slecht. We willen deze match niet onthouden. Maar we blijven er in geloven: nunca se rinde! Iedereen viel tegen: de verdediging blunderde en Diego Costa, daar hadden we ook veel meer van verwacht."

Als Nederland zo brutaal blijft spelen, kunnen ze een sensatie worden

Fabian: "Alles was beter dan verwacht eigenlijk. Als Nederland zo brutaal blijft spelen zouden ze een sensatie op het toernooi kunnen worden. Ze moeten in ieder geval op deze voet blijven doorgaan."

Wie vond je de uitblinker bij jouw ploeg?

Jeffrey: "Als ik echt een naam moet geven is het David Silva. Maar je wint als team dus verlies je ook als team dus vindt ik niet dat er een echte uitblinker is."

Fabian: "Het team was gewoon de uitblinker. De passie waarmee gevochten werd is onvoorstelbaar. Het zou niet eerlijk zijn om de beste speler hier uit te kiezen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties