Reactie Alderweireld: "Ik vond het geen strafschop"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 36 reacties
Alderweireld: "Ik vond het geen strafschop"
Foto: © Photonews

Fabio Capello had het na de match vooral over de niet gefloten strafschopfout van Toby Alderweireld. De rechtsback zelf vond het alvast geen penalty, hij was verder kritisch voor de mindere match van de Belgen.

Sander De Graeve in Rio de Janeiro

"Ik vond het zeker geen strafschop", aldus Alderweireld. Dat hij er dichtbij was, gaf hij wel toe. "Ik ging er niet vol voor omdat ik vreesde dat het niet goed zou aflopen. Dat is mijn geluk geweest, ik raakte hem amper."

Toby Alderweireld was kritisch over de prestatie van de Belgen. "We hadden soms erg dom balverlies en uiteindelijk was het wat fifty-fifty. In de tweede helft creëerden we amper iets behalve in de tien laatste minuten. Ach uiteindelijk zijn we geplaatst na twee matchen, dat is het belangrijkste."

Met Origi was het alweer een invaller die de bakens verzette voor de Rode Duivels. "De kracht van onze bank is onze sterkte. Iedereen weet dat hij zijn kans kan krijgen, dat houdt iedereen scherp. We hebben enorm veel keuze en kunnen op veel verschillende manieren spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties