Reactie Hazard beslissend: "Ik heb de goede vorm te pakken"

Robby Morren
Robby Morren
| 29 reacties
Hazard beslissend: "Ik heb de goede vorm te pakken"
Foto: © Photonews

Eden Hazard was bij momenten afwezig in de match tegen Rusland, maar legde ook enkele mooie acties op het gras van Maracana en tekende voor de assist op Origi. "Ik heb de goede vorm te pakken", lacht de balgoochelaar.

Robby Morren en Timothy Collard in Rio

“We hebben niet zo’n goede match gespeeld buiten dan het laastste kwartier. Het was een wedstrijd met weinig spektakel. Ik weet dat het niet zo’n leuke match was voor de supporters, maar de ontknoping maakte toch veel goed.”

“We hadden het geluk misschien wel een beetje aan onze kant. Op het einde waren de Russen vermoeid en daar hebben wij van geprofiteerd. De coach had ons dit op voorhand ook gezegd. De wisselspelers brachten wat meer frisheid in ons spel en vonden wij de ruimtes een pak beter in de slotfase.”

Hopelijk mogen we nog eens terugkeren naar Maracana

Hazard gaf toe dat hij bepaalde periodes in de match weinig aan de bal kwam, maar was toch tevreden over zijn eigen prestatie. “Fysiek ben ik in orde en bovendien heb ik de goede vorm te pakken. Ik probeer altijd het verschil te maken en vandaag was dat – net als zo vaak – op het einde van een match. Dat toont aan dat ik nog fris ben.”

Lukaku moest kort voor het uur naar de kant voor Origi die de match besliste. “Romelu en Divock hebben elk een andere stijl. Romelu heeft twee moeilijke matchen achter de rug, maar hij heeft niet veel bruikbare ballen of ruimte gekregen. Toch hebben ze beiden hun aandeel in de zege: Romelu mat de defensie af en Divock kan vervolgens profiteren van dat werk.”

Met nog één groepswedstrijd te gaan, zou België kunnen proberen Duitsland te ontwijken. Daar houdt Hazard zich echter niet mee bezig. “We  gaan nu niet teveel kijken naar wat Duitsland doet, maar gewoon proberen onze derde match te winnen en zoveel mogelijk vertrouwen te tanken.”

“Het gaf wel een speciaal gevoel om in Maracana te voetballen. Ik hoop dat we nog eens mogen terugkeren”, lachte de Chelsea-vedette.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties