Sprokkels: blessurezorgen overal, CR7 mea culpa en KVK trekt naar Frankrijk

Sprokkels: blessurezorgen overal, CR7 mea culpa en KVK trekt naar Frankrijk
Foto: © SC

Het WK is onderweg, de Belgische clubs beginnen stilletjesaan op te bouwen naar het nieuwe seizoen en ook in het buitenland roert er veel. Wij gieten de kleinere nieuwsberichten voor jullie in een overzichtje.

Helena Costa

Helena Costa zou volgend seizoen de eerste vrouwelijke coach van een professioneel voetbalteam worden. Ze zou trainer worden van de Franse tweedeklasser Clermont, maar gaf nog voor de start van het seizoen haar ontslag. Waarom is niet bekend.

Einde WK Von Bergen

Voor Steve Von Bergen zit het WK er op. Hij brak tegen de Fransen zijn jukbeen en mag zo een kruis maken over de rest van het WK. Het was tijdens de match meteen duidelijk dat het serieus was voor de Zwitser, een aderlating voor de Zwitserse defensie ook.

Einde De Rossi?

En ook voor Daniele De Rossi zijn er problemen: hij mist mogelijk het duel met Uruguay door een kuitblessure. Als de Italianen die wedstrijd verliezen, betekent dat ook meteen einde WK voor De Rossi & co.

Drankpauzes verplicht

Er was dit WK al veel over te doen: de drankpauzes. Vanaf 32 graden zouden er worden georganiseerd tijdens beide helften, maar tot op heden gingen vele scheidsrechters er niet op in. Nu dus wel: vanaf heden zijn ze verplicht om in het midden van de helft die pauze in te lassen.

Mexicaanse wetten

In Mexico zou men dan weer misbruik maken van het WK om een aantal dubieuze wetten te laten stemmen in het parlement. Volksprotest lijkt uitgesloten, want iedereen is volop bezig met het WK.

Heitinga naar de Bundesliga

John Heitinga speelt vanaf komend seizoen bij Hertha BSC. De Nederlandse verdediger vertrekt bij Fulham, waar hij einde contract was. Als Heitinga de medische keuring doorstaat, dan tekent hij voor twee jaar.

Essevee trekt aboverkoop op gang

Zulte Waregem is ondertussen begonnen aan de abonnementenverkoop. De fans waren vanaf 14u welkom aan de Gaverbeek om hun seizoenspas aan te schaffen. De voorbije twee seizoenen deed de fusieclub het alvast goed, dus de verwachtingen zijn hoog.

CR7 mea culpa

Cristiano Ronaldo is normaal gezien vol vertrouwen over alles waar hij bij betrokken is, maar dat blijft niet het geval als het voetbal van Portugal ter sprake komt. “Ik had nooit verwacht dat Portugal het WK zou winnen. Eigenlijk zijn we een middelmatig team.”

KVK bereidt zich voor in Frankrijk

KV Kortrijk is ondertussen al een eerste buitenlandse stage begonnen. De Kerels vertoeven momenteel aan de Franse Opaalkust. Het is de bedoeling van Yves Vanderhaeghe om enkele teambuildingsactiviteiten te houden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties