Interview Biglia in WK-finale: "Al die beelden die in mijn hoofd passeerden!"

Biglia in WK-finale: "Al die beelden die in mijn hoofd passeerden!"
Foto: © Photonews

Het was lang wachten op Lucas Biglia na de wedstrijd tegen Nederland. Lionel Messi zou onmogelijk meer interviews kunnen geven hebben als hij woensdagavond. Maar 'Il Principito' maakte nog een laatste stop voor ons ook. "De druk op ons is nu enorm", zei hij.

Johan Walckiers in Sao Paulo

Dat Biglia al twee wedstrijden op rij in de ploeg staat, had niemand vooraf kunnen voorspellen. Meer dan eens vertelde hij als speler van Anderlecht nog dat het een droom zou zijn om voor 'Los Albecetos' te mogen spelen. Dat hij straks waarschijnlijk in een WK-finale zal starten, had echt niemand kunnen dromen. Ook hij niet. "Ik ben superblij. Je weet wel dat het altijd een droom van me was om voor Argentinië te spelen. Dat die uitkwam, is ongelooflijk. Dat ik straks een WK-finale speel, is nog ongelooflijker", lachte hij.

Zo blij als een kind

Het is voor de gevoels- en familiemens die Biglia is een onbeschrijfelijke eer om de kleuren van zijn land te verdedigen. "Na de wedstrijd tegen Nederland passeerden er heel wat beelden in mijn hoofd. Van mijn vader (die overleden is, maar een heel belangrijke rol speelde in zijn leven, nvdr.), mijn familie, mijn vrouw, mijn kinderen,... Zo blij als een kind ben ik zelf."

Maar ook België blijft een plaats in zijn hart houden. Na de match tegen de Rode Duivels vertelde hij al hoe speciaal het voor hem was. "Ik kende Anthony en Romelu nog wel van bij Anderlecht. En anderen waar ik ooit tegen speelde. Van Silvio (Proto), Mati (Suarez) en anderen bij Anderlecht krijg ik ook veel felicitaties."

Mijn enige antwoord geef ik op het veld

En nu dus een finale voor de man die door veel analisten te kort werd gedaan. "Maar dat is het verleden. Ik kijk enkel vooruit. Mijn enige antwoord geef ik op het veld. De druk voor die finale is trouwens ongelooflijk groot. Een hele natie kijkt naar ons en steunt ons. Die finale wordt het summum, maar de ontlading zal ook groot zijn. Ik weet dat alle Argentijnen gek worden, maar wij kunnen daar nu nog niet van genieten."

Veel succes Lucas!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties