Reactie Robben zag ook gesloten partij: "De eerste helft was ik beter binnen gebleven"

Robben zag ook gesloten partij: "De eerste helft was ik beter binnen gebleven"
Foto: © Photonews

Het was het toernooi van Arjen Robben. In 2010 speelde hij nog in dienst van andere sterren, maar deze keer was heel het spel van Nederland op hem afgestemd. De ontgoocheling was groot na de uitschakeling, maar de fierheid overheerste.

Johan Walckiers in Sao Paulo

"Fier op deze jonge spelersgroep", knikte Robben. "Het mocht vanavond niet zijn. Het was een match met weinig kansen. Er is weinig weggegeven. Spijtig dat we niet iets meer hebben kunnen creëren, want we hadden het gevoel dat we fysiek sterker waren. Maar die twee keer 120 minuten kropen in de kleren."

Niemand iets te verwijten

Uiteindelijk waren het Ron Vlaar en Wesley Sneijder die hun strafschop gestopt zagen. "Die van Ron was niet al te best ingeschoten, maar we kunnen hem niets verwijten. Hij was de beste man op het veld. We kunnen niemand trouwens iets verwijten. Iedereen heeft zijn best gedaan. De penalty van Wesley was wel heel goed, maar de keeper pakt ook schitterend."

Zelf had hij weinig te doen in de eerste helft. "Ik heb bij mezelf nog gedacht dat ik beter was binnen gebleven om me te sparen voor de tweede helft", lachte Robben. "We speelden niet goed en ik zag amper een bal. Tegen zulk een verdediging was het niet makkelijk spelen."

En nu moet Oranje zich opladen voor een match om de derde plaats. In het geval van Robben zal dat niet makkelijk worden. "Voor mij mag die match om de derde en vierde plaats afgeschaft worden. We zijn topsporters en wilden wereldkampioen worden. Die derde plaats doet er niet toe. Die kan me eigenlijk gestolen worden, maar we moeten die match spelen."

Voor Robben is het ook duidelijk wie wereldkampioen wordt: "Het zou me verbazen als dat niet Duitsland is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties