Noorwegen dooft Belgische vlam op EK

Noorwegen dooft Belgische vlam op EK
Foto: © SC

De Belgian Red Flames U19 hebben ook hun tweede wedstrijd op het EK in Noorwegen verloren. Het gastland was met 2-1 te sterk, waardoor de halve finales halen niet meer mogelijk is voor België.

Op speeldag 1 waren de Red Flames niet efficiënt genoeg om de voeten aan te vegen met Schotland: 0-2. Dus moest op speeldag 2 tegen thuisland Noorwegen minstens een punt gepakt worden om in de strijd te blijven voor de volgende ronde. Liefst werd er zelfs gewonnen.

En opnieuw waren het de Belgen die eigenlijk het beste aan de partij begonnen, maar net als tegen de Schotten kregen ze snel het deksel op de neus. Een knap doelpunt van Markussen waar niets tegen te beginnen was zorgde voor een achterstand na een kwartier voetballen.

0 op 6

Tot het uur waren de Red Flames daarna de betere ploeg. Ze kwamen een paar keer gevaarlijk loeren, de gelijkmaker lag voor het grijpen. Scoren deed het echter weer niet, waardoor Hansen de boeken dicht deed. Via Michez kwamen de Flames nog opzetten, maar meer dan de aansluitingstreffer zat er niet in.

En zo liggen de Red Flames er uit. Nederland won van Schotland met 3-2 en gaat samen met Noorwegen aan de leiding. Maandag spelen de Flames nog tegen onze noorderburen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties