De Laet met ambitie richting loodzware PL-start: "Leicester moet hoger mikken dan rode streep"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
De Laet met ambitie richting loodzware PL-start: "Leicester moet hoger mikken dan rode streep"
Foto: © Photonews

Ritchie De Laet viert zaterdag zijn terugkeer in de Premier League. De Antwerpenaar fungeert namelijk als slot op de deur bij promovendus Leicester City. En het moet gezegd: de ambitie is nog niet weg na enkele jaartjes in tweede klasse.

Door Cédric De Volder

Zaterdag gaat ook in de Premier League de eerste bal van voetbaljaargang 2014 - 1015 aan het rollen. De Engelse voetbalcompetitie wordt ook dit seizoen gekleurd door maar lieft 23 landgenoten. Eén van de nieuwkomers is Ritchie De Laet. De voormalige verdediger van Manchester United promoveerde namelijk uit the Championship met Leicester City.

"Ik zette enkele seizoenen een stapje terug met één enkel doel: terugkeren naar de Premier League", steekt De Laet van wal in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Het is dan ook enorm leuk om eindelijk terug op het hoogste niveau te voetballen. Ik kijk alvast uit naar de opener tegen Everton. En dat geldt ook voor de fans. Het is namelijk tien jaar geleden dat Leicester nog eens in de eerste klasse voetbalde."

Romelu is een topspits, maar ik ga mijn spel niet veranderen

En voor de verdediger volgt er meteen een duel met Kevin Mirallas en Romelu Lukaku (al is het niet zeker of het tweetal klaar is na het WK, nvdr.). Vooral laatstgenoemde is geen onbekende. "We komen beiden uit de streek rond Antwerpen, hé. En ook bij de nationale jeugd trokken we geregeld met elkaar op. Romelu is een topspits, maar ik ga mijn spel niet veranderen. Ik kijk er al naar uit om hem op het veld tegen te komen." (lacht)

De start van the Foxes is alvast loodzwaar. In de eerste vijf wedstrijden staan, naast de wedstrijd tegen Everton, ook duels tegen Chelsea, Arsenal en Manchester United op het programma. "Niemand verwacht dan ook dat we veel rapen in die eerste weken", besluit De Laet. "Elk punt is dus een bonuspunt. Voor de club is het seizoen geslaagd als we ons handhaven op het hoogste niveau, maar daar denk ik anders over. Ik vind dat deze groep hoger moet mikken dan een plaats boven de rode streep."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties