Racing Genk boekt slechtste start sinds promotie in 1996

Jens Jacobs
| 10 reacties
Racing Genk boekt slechtste start sinds promotie in 1996
Foto: © Photonews

Racing Genk heeft er een bedroevend persoonlijk record bij. Sinds de promotie naar eerste klasse in 1996 startten de Limburgers nooit slechter aan de competitie.

In 1996 promoveerde fusieclub Racing Genk naar de hoogste klasse, waar het sindsdien onafgebroken vertoeft. Drie landstitels later behoort Genk tot de Belgische top, al zit de club momenteel niet in de beste periode. Onduidelijkheid over de trainer, onduidelijkheid over transfers en een gebrek aan eensgezindheid in de bestuurskamer.

Tekenend voor de malaise is de povere 2 op 9 waarmee de Limburgers het seizoen op gang trapten. Sinds de promotie in 1996 haalde het altijd minstens 3 punten uit de eerste drie partijen, anno 2014 komt aan die reeks een einde. Het seizoen is nog jong, maar de trieste statistiek ligt in het verlengde van de problemen die nu al maanden aanslepen bij Genk.

Perfecte start zeldzaam

Dat goed starten geen sinecure is blijkt uit de statistieken van de G3. Op 5 seizoenen tijd kon Anderlecht en Standard slechts een keertje het seizoen aavatten met een foutloze 9 op 9, het plafond van Club Brugge ligt al enkele seizoenen op een start van 7 op 9, een degelijk gemiddelde dat ze nu al 4 achtereenvolgende seizoenen aanhouden. Anderlecht heeft de reputatie een slechte start te nemen, maar het is de enige topclub die 5 seizoenen op rij minstens kon openen met 6 op 9. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties