Ronaldo bezorgt Real eerste trofee van het seizoen

Ronaldo bezorgt Real eerste trofee van het seizoen
Foto: © SC

Real Madrid heeft in de Europese Supercup een logische en verdiende zege behaald. Dankzij twee doelpunten van Cristiano Ronaldo werd het 2-0 voor de winnaar van de Champions League.

Real Madrid startte met zijn droomelftal. Topaankopen James Rodriguez en Toni Kroos kwamen in de ploeg, waardoor Di Maria en Khedira op de bank moesten toekijken. In doel kreeg Casillas het vertrouwen van Ancelotti. Bij Sevilla stonden vier nieuwkomers in de basis in vergelijking met de finale van de Europa League. Navarro, Krychowiak, Suarez en Vidal waren er niet bij tegen Benfica.

De winnaar van de Champions League had in de beginfase wel het meeste balbezit, maar de vonken vlogen er niet meteen vanaf. Het tempo was vrij laag en het was voor Sevilla vooral opletten voor de snelle omschakeling van de Koninklijke.  Iets voor het halfuur creëerde Ronaldo een uitstekende kans voor zichzelf, maar hij kon niet afwerken. Het was echter slechts uitstel van executie: even later werkte hij een knappe voorzet van Gareth Bale tegen de netten. Meteen zijn zeventiende doelpunt tegen Sevilla, dat daarmee de ploeg is die al de meeste tegendoelpunten moest slikken van de Portugees.

Bale en Ronaldo uitblinkers

Sevilla kon daar weinig tegenover zetten in de eerste helft, al moest Casillas zich toch een paar keer attent tonen. Zo kwam hij goed tussen op pogingen van Carriço.  Kort na de pauze toonde Ronaldo nog maar eens zijn trefzekerheid, al zag Beto er niet al te best uit op zijn schot. Halfweg de tweede helft toonde de doelman zich wel secuur op een poging van James Rodriguez. Een uitstekende Bale had de Colombiaan in schietpositie gebracht.

In het slotkwartier viel er nog weinig te beleven. Real Madrid probeerde wel nog op zoek te gaan naar een derde doelpunt, maar Ramos en Ronaldo slaagden niet in hun opzet. In de absolute slotfase drong Sevilla toch nog even aan, maar verder dan een schot van Krychowiak en een poging van Figueiras naast kwamen de Andalusiërs niet meer. Het slotwoord was nog voor Bale, maar de Welshman slaagde er in Cardiff niet in om zijn doelpuntje mee te pikken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties