Wilmots: "Kan niet beloven dat ik in december nog bondscoach ben"

Jens Jacobs
| 231 reacties
Wilmots: "Kan niet beloven dat ik in december nog bondscoach ben"
Foto: © Photonews

Marc Wilmots blikt al vooruit naar het EK 2016. De halve finale is het doel, al weet Wilmots niet of hij wel bondscoach blijft.

In een gesprek met Het Nieuwsblad liet Wilmots al in zijn kaarten kijken. "Courtois blijft hoe dan ook mijn nummer 1, zelfs al zit hij op de bank bij Chelsea. Als dat in januari nog het geval is zullen we de situatie herbekijken." Voor de vacature van derde doelman is Wilmots er nog niet uit. "Ik heb de keuze tussen Casteels, Bossut, Proto en Gillet (terug uit schorsing). Ik waardeer Gillet enorm, zijn professionaliteit inspireert de groep."

Voor de veldspelers is het een ander verhaal. "Als ze een leuke transfer maken is dat mooi, maar mijn job wordt er niet makkelijker op als ze op de bank zitten. Ze moeten spelen bij hun club." Wilmots is ook blij dat hij weer kan beschikken over Benteke. "Zijn kopspel hebben we gemist op het WK. Met hem er bij hebben we toch een extra optie.In Frankrijk gaan we voor de halve finale!"

"Niet zeker dat ik blijf"

De focus bij de bondscoach ligt wel op het EK, maar hij sluit een vertrek niet uit. "Ik heb een contract getekend voor 4 jaar, maar het is niet zeker dat ik 4 jaar blijf. Ik kan op elk moment weg en als er op een goed moment een mooie club langskomt moet je dat overwegen. Ik doe het nog heel graag, maar ik kan niet met zekerheid zeggen dat ik hier in pakweg december nog ben. Daar zijn duidelijke afspraken rond gemaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties