Reactie Monteyne onder de indruk: "Steeven doet werkelijk met elke bal iets goed"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Monteyne onder de indruk: "Steeven doet werkelijk met elke bal iets goed"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mouscron Péruwelz zorgde gisteravond voor dé schok van de speeldag door Standard met 5-2 cijfers huiswaarts te sturen. Vooral de linkerflank van de Henegouwers, met Langil en Monteyne, was van hoog niveau. Monteyne is alvast in de wolken met zijn maatje voor hem.

Sander De Graeve in Moeskroen

"Dankzij Steeven kan ik me helemaal concentreren op mijn beste kwaliteit: verdedigen. Met elke bal die hij krijgt, doet hij iets goed", aldus de linksachter. Wanneer Monteyne dan toch eens meegaat, weten ze elkaar blindelings te vinden. Bij de eerste goal van Mouscron demonstreerden ze dat. Langil vond Monteyne en hij gaf een mooie assist op Diaby.

"Ik kan mijn momenten kiezen. Die wisselwerking verloopt heel vlot. Het was ook een belangrijke goal. Die 1-1 bracht ons opnieuw in de wedstrijd. Met wie ik hem kan vergelijken? Zola Matumona. Die was twee jaar terug echt op zijn top." Er zijn nog dingen die Monteyne doet denken aan zijn eerste seizoen in eerste met Bergen.

Nu moeten we dit vasthouden

"Toen dacht ook iedereen dat we degradatiekandidaat nummer één waren. We speelden uiteindelijk een knap seizoen. Bij Mouscron Péruwelz is dat nu ook het geval. Hoe wij die pressing speelden vandaag, dat was echt sterk. Het kostte veel kracht, maar we hebben een ploeg die bereid is om dat op te brengen, ook de spitsen. Die zitten niet een hele match te wachten op een kans. Dat typeert onze ploeg, nu moeten we het vasthouden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties