Nainggolan had het moeilijk: "Ik verdiende er bij te zijn op het WK"

Nainggolan had het moeilijk: "Ik verdiende er bij te zijn op het WK"
Foto: © Photonews

Radja Nainggolan kon er niet mee lachen toen hij niet geselecteerd werd voor het WK in Brazilië. De verhoudingen tussen hem en de nationale ploeg zijn wisselend. De ene keer is hij er bij, de andere keer niet. "Het duurde even voor ik het verteerd had."

Johan Walckiers in Neerpede

De relatie tussen de Rode Duivels en Radja Nainggolan is er eentje zoals een man en zijn maîtresse: leuke ontmoetingen maar slechts af en toe. Nu is de middenvelder van AS Roma er weer bij, maar niemand kan zeggen of dat de volgende keer ook het geval zal zijn.

Radja, met welk gevoel zit je hier nu?

"Ik begin terug aan iets nieuws. Ik hoopte snel terug te zijn en nu om te blijven. Het heeft toch even geduurd voor ik die niet-selectie voor het WK verteerd had."

Ja, hoe ben je daar mee omgegaan?

"Kijk, een speler moet zelfkritisch zijn, maar ook zelfvertrouwen hebben. Op basis van mijn seizoen vond ik dat ik er verdiende bij te zijn in Brazilië. Maar ik denk dat er gekeken wordt naar de prestaties bij de nationale ploeg. En als je niet speelt, is het moeilijk om je er in te werken. Maar ik moest dat accepteren."

Defour speelt bij Anderlecht, jij bij Roma. Misschien is dat wel een kans?

"De club maakt allemaal niks uit. Toen ik bij Cagliari zat, was ik er wel bij en bij Roma niet. Het is niet makkelijk voor mij bij de Rode Duivels omdat ik bijna nooit samenspeel met die jongens. De automatismen zijn er niet. In dat halfuur dat ik ga spelen, is dat ook niet makkelijk. Maar mijn kans komt wel."

In het nieuwe systeem van de bondscoach zijn er twee centrale middenvelders en één verdedigende. Daar liggen misschien kansen?

"Op welke positie? Want bij Roma speel ik nu ook als centrale middenvelder. Maar goed, dat maakt me eigenlijk niks uit. De coach mag me zelfs rechtsback zetten."

Je bent weer goed begonnen bij je club: een goal en een assist...

"Als ik een spits zou zijn, zou ik daar op afgerekend worden. Dan zou ik zeggen dat ik zoveel goals moet maken en zo. Maar ik ben een middenvelder en daar wordt een andere job van verwacht. Ik ben goed begonnen, maar pas op het einde van het seizoen wordt de rekening gemaakt."

Je speelde de 'Match van de Vrede' tegen Maradonna. Kan hij het nog?

"Hij heeft nog altijd goeie voetjes, maar wel op de korte afstand. (lacht) Als hij moet lopen, is het wat minder. We hebben wel wat gelachen, want het is een leuke man."

Net als de paus?

(grijnst) Het was al de tweede keer dat ik hem ontmoette. Het was wel leuk."

En je haarstijl? Waar haal je die inspiratie?

"Soms moet je eens veranderen hé. (knipoogt)"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties