Enkel Bayat durft het al uitspreken: "Natuurlijk is play-off 1 mogelijk"

Enkel Bayat durft het al uitspreken: "Natuurlijk is play-off 1 mogelijk"
Foto: © photonews

Charleroi gaat 2015 in met een geweldige 34 punten. "Dat zijn er evenveel als vorig jaar na het volledige seizoen", weet Mehdi Bayat. Hij is de enige die over play-off 1 durft spreken, coach en spelers houden het rustig. Maar hoe realistisch is die top-6 eigenlijk?

Aernout Van Lindt in Waregem

Het verhaal Charleroi valt telkens uiteen in twee delen: er is het spelpeil, en er zijn de wintertransfers. De voorbije jaren werd telkens heel wat kwaliteit uit noodzaak verkocht tijdens de wintermercato, om daarna opnieuw aan het bouwen te moeten slaan.

Kan het dit seizoen anders, dan pas is play-off 1 een echte optie. Want aan het spelpeil ligt het momenteel echt niet, dat is meer dan ruim voldoende om top-6 te spelen.

Ambities

"Maar we zien wel", aldus Neeskens Kebano. "In januari ben ik weg voor de Afrika Cup, daarna zullen we zien waar we staan. Ik denk nog niet aan play-off 1. Daar moeten we nog een paar keer voor winnen, de redding was het grote doel", lachte de aanvaller.

Trainer Mazzu hield zich ook aan die woorden: "De redding is het doel, dat hebben we nu bijna zeker binnen. Nu willen we naar de halve finales in de Beker van België en zolang mogelijk meespelen om de top-6. Maar er zijn nog veel matchen, dus we moeten niet te snel gaan."

Budget

Mehdi Bayat durfde het wel in de mond nemen: "Natuurlijk gaan we voor play-off 1." En de reden daarvoor is duidelijk: "We moeten geen spelers verkopen deze winter."

We gaan er alles aan doen om een aantal contracten te verbeteren en te verlengen." Ligt daar de sleutel om de poort naar de top-6 echt open te beuken?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties