Ryan haalt zwaar uit Down Under

Sander De Graeve
| 21 reacties

Op de Asian Cup in Australië heeft het organiserende land nu ook de tweede wedstrijd overtuigend kunnen winnen. Ryan en co. maakten makkelijk kipkap van het obscure Oman en zijn zeker van de kwalificatie.

Een zes op zes, mooier kan je niet aan een landentornooi beginnen. Net als tegen Koeweit zweeg ook tegen Oman het Australische kanon niet. Alweer vlogen er vier tegen de touwen. Dat viel al bij al nog mee, The Aussies knalden maar liefst 29(!) keer richting het bezoekende doel.

Bij Australië mocht Clubdoelman én kanshebber op de Gouden Schoen Mathew Ryan uiteraard aan de partij beginnen. James Troisi, die nog scoorde tegen Koeweit, bleef de hele wedstrijd op de bank. De bondscoach had de middenvelder van Zulte Waregem kennelijk niet nodig.

Tegen Zuid-Korea voor de groepswinst

Al in de eerste helft stonde het 3-0 dankzij McKay, Kruse en Milligan. Daarna kon de bondscoach enkele pionnen rust gunnen. Juric maakte er twintig minuten voor tijd nog 4-0 van. Australië is samen met Zuid-Korea geplaatst. De Koreanen wonnen met het kleinste verschil tegen Koeweit.