Reactie Dendoncker legt Tielemans vuur aan schenen: "Zelf afgedwongen"

Dendoncker legt Tielemans vuur aan schenen: "Zelf afgedwongen"
Foto: © SC

Wie was voor u de beste man in Anderlecht-Lierse? Voor ons was het duidelijk: Leander Dendoncker was alom tegenwoordig en liet zien dat hij meer kan dan enkel verdedigen. In het samenspel was hij de man die altijd aanspeelbaar was. Opgepast, Youri Tielemans.

Johan Walckiers in Anderlecht

Als Praet straks weer fit is, zijn ze met vier voor drie plaatsjes. En dan willen we wel eens in het hoofd van Besnik Hasi rondturen, want dat wordt geen makkelijke beslissing. Zoals Dendoncker nu speelt, kan hij immers niet rond hem heen. 

Tielemans speelde gisteren goed, maar zonder dat extraatje dat van hem verwacht mag worden. Dat werd geleverd door zijn 19-jarige maat, die overal op het veld opdook en overal en altijd aanspeelbaar was en dan ook nog iets goed deed met de bal. Onder meer een fantastische trap van buiten de rechthoek voor zijn eerste goal.

Ik denk dat ik er klaar voor ben

"Ik heb inderdaad heel wat progressie gemaakt", knikte Dendoncker. "Dat heb ik vooral aan de trainerswissel te danken. Hasi heeft direct zijn vertrouwen in mij uitgesproken. Maar ik heb het ook zelf afgedwongen. Dat ze niet rond mij heen kunnen? Dat weet ik niet. Ik blijf er rustig onder. Ik denk dat ik er klaar voor ben, maar dat is aan de trainer."

Zijn match tegen Lierse zal veel twijfelaars overtuigd hebben. "Het ging goed. Het was plezant om te spelen, want de hele ploeg draaide", bleef Dendoncker bescheiden. "Soms was het tempo te laag, maar enkele versnellingen leverden ons wel de goals op."

Je eerste voor eigen publiek scoren is het mooiste

Zelf scoorde hij een beauty. We wisten al dat hij een goeie trap had, maar nu liet hij het ook zien. "De trainer had me al gezegd meer te trappen. Ik had het al twee keer geprobeerd, maar twee keer stond er een verdediger in de baan van het schot. De derde keer was de goede keer. Scoren is mooi en nog mooier als het een mooie is. En je eerste goal voor eigen publiek scoren, is nog mooier."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties