Allijns heeft verklaring voor ontslag Martens: "Hij is niet dom, hij wist wat er ging gebeuren"

Allijns heeft verklaring voor ontslag Martens: "Hij is niet dom, hij wist wat er ging gebeuren"
Foto: © Photonews

Ook Joseph Allijns zit in de Raad van Bestuur van de KBVB. Tegen onze redactie reageerde hij graag even op het ontslag van Steven Martens: "Hij is niet dom, hij wist wat er ging gebeuren."

"Of hij door het Uitvoerend Comité de laan zou worden uitgestuurd? Ik wil niet op eventuele zaken vooruit lopen. Maar na de laatste Raad van Bestuur wist Martens wel wat er ging gebeuren", aldus Allijns tegenover Voetbalkrant.com.

"Hij is niet dom, maar zeer verstandig en wist ook wel dat het einde nabij was na de motie van wantrouwen. Er waren inderdaad vragen te stellen over het financiële aspect en er was weinig controle, dus gingen we het nader bekijken. Toen de interne audit lekte, was zijn positie onhoudbaar geworden. Het vertrouwen was afgekalfd."

Hij heeft veel voor de KBVB gedaan

Toch wil Allijns zeker het positieve onthouden: "Er is nu in de media veel te doen om de negatieve zaken, maar vergeet niet dat hij heel veel voor de voetbalbond heeft weten te betekenen."

"Dat positieve moeten we ook incalculeren. Er is een goede beweging ingezet door hem, dat moeten we nu verder zetten. Wat nu? "Hopelijk kan de rust nu wederkeren", laat Allijns nog optekenen.

Opener communicatie

"En we willen ook naar een opener communicatie toewerken, ook naar buiten toe. Om zaken te vermijden waarin een deel van de Raad van Bestuur snel een beslissing moet nemen, zoals in deze zaak is gebeurd." (AVL)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties