'De Keersmaecker werkte Martens buiten' met 'Oprotpremie van 336.000 euro'

'De Keersmaecker werkte Martens buiten' met 'Oprotpremie van 336.000 euro'
Foto: © SC

Steven Martens besloot gisteren zijn activiteiten als CEO bij de Belgische voetbalbond stop te zetten. In de nasleep daarvan komen nu een heleboel verhalen naar boven. De onrust is niet meteen verdwenen.

"Wij hebben begrip voor zijn persoonlijke situatie en beslissing en zijn dan ook in onderling overleg tot het besluit gekomen de samenwerking te beëindigen", liet De Keersmaecker gisteren in een eerste reactie weten.

"Steven heeft in 4 jaar erg veel verwezenlijkt voor het Belgisch voetbal en we wensen hem dan ook uitdrukkelijk te bedanken voor zijn werk." Toch is het net De Keersmaecker die de CEO naar buiten zou hebben gewerkt, omdat de situatie onhoudbaar bleek. Dat weet alvast Het Laatste Nieuws.

Oprotpremie 336.000 euro

De voorzitter wilde zijn CEO wel nog de kans geven om zelf met een persbericht te laten weten dat hij er zelf mee zou ophouden, aldus nog de krant.Maar technisch gezien is hij ontslagen en kreeg Martens zelfs een ontslagpremie van 336.000 euro - een jaarloon.

Met voorzittersverkiezingen in juni op het appèl is het nu de vraag of De Keersmaecker zelf niet de volgende is die in het oog van de storm zal komen. De hierboven geciteerde premie zou alvast niet met medeweten van de volledige raad van bestuur van de KBVB zijn uitgereikt.

Profclubs op achterste poten

"De profclubs staan daarmee alweer op hun achterste poten", klinkt het ook in Het Nieuwsblad daarover. "Opnieuw een actie waarbij de geeigende organen van de KBVB niet op de hoogte werden gebracht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties