Wilmots moet puzzelen in verdediging: deze jongens komen in aanmerking

bart ver elst
| 23 reacties
Wilmots moet puzzelen in verdediging: deze jongens komen in aanmerking
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Op 28 en 31 maart spelen onze Rode Duivels twee belangrijke kwalificatieduels voor het EK 2016. Momenteel heersen er heel wat twijfels om onze verdedigers. Wie moet Marc Wilmots oproepen?

Door Bart Ver Elst

Vincent Kompany heeft een heel afwisselend seizoen met veel blessures. Het is één van de eerste keren dat er vanuit Engeland zoveel kritiek wordt gegeven op de verdediger van Manchester City. Maar het is zoals het is: een fitte Kompany is altijd een must.

Ook Thomas Vermaelen blijft op de sukkel met blessures. Het gebeurt maar zelden dat we het duo Kompany-Vermaelen aan het werk kunnen zien bij onze nationale ploeg. De Barcelona-verdediger heeft sinds het WK in Brazilië nog amper een wedstrijd gespeeld.

Alderweireld net op tijd terug

Toby Alderweireld lijkt net op tijd terug te zijn voor de wedstrijden met ons land. Mega-Toby vierde afgelopen weekend zijn eerste basisplaats in de wedstrijd tegen Chelsea, nadat hij terugkwam uit blessure. Hij werd meteen centraal in de verdediging uitgespeeld.

Nicolas Lombaerts en Jan Vertonghen zijn jongens waar je altijd op kan tellen. Twee linksvoetige spelers die zowel centraal als op links uit de voeten kunnen. Geen overbodige luxe dus voor de komende duels. Lombaerts sukkelde enkele weken geleden met de knie, maar dat is opgelost.

Meunier of VDB?

Thomas Meunier lijkt het als back-up op de rechtsachter te halen van Anthony Vanden Borre, die te veel met ups en downs speelt. Meunier dweilt al een heel seizoen de flank af bij Club en doet dat met verve. Er komt ook steeds meer interesse uit het buitenland voor de ex-Virton speler.

Indien we ervan uitgaan dat Wilmots 8 verdedigers oproept, dan blijven er nog drie plaatsen over. Is Ciman nog een optie nu hij in Canada speelt? Of zal Wilmots de sterk spelende Deschacht oproepen als back-up? Zou een logische keuze lijken alleszins.

Beide backs van Club oproepen

Twee andere jongens die er vorige keer ook bij waren zijn nog een optie: Jason Denayer en Laurens De Bock. Denayer speelt een vrij sterk seizoen bij Celtic, hetzelfde geldt voor Laurens De Bock die onder Preud’homme helemaal open gebloeid is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties