Beerschot-Wilrijk nog een stapje dichter bij de titel

bart ver elst
| 4 reacties

Twee doelpunten met het hoofd waren genoeg voor Beerschot-Wilrijk om de overwinning binnen te halen op het veld van SK Bree. De Limburgers zorgden nog voor enige spanning door de aansluitingstreffer te scoren in het slot van de match.

Veel balbezit was er voor Beerschot-Wilrijk voor de pauze, maar kansen waren schaars. Kevin Baert, die opnieuw het vertrouwen kreeg van coach Spaenhoven, kon 5 minuten voor de rust toch de openingsgoal maken met het hoofd.

In de tweede helft ging het een stuk beter en lag het tempo hoger bij de uitploeg. De Beule kon nog voor het uur de 0-2 maken, waardoor de overwinning zo goed als binnen was. Dyron Daal had dé kans op de 0-3, maar de lat stond in de weg.

En dan viel de aansluitingstreffer toch via Bongaerts, wat nog voor spanning zorgde in de laatste tien minuten van de wedstrijd. Ascencion kreeg nog onterecht rood, maar Beerschot-Wilrijk kon de voorsprong vasthouden. De titel lijkt nu echt binnen handbereik.