Gent kan budget verdubbelen, maar dit is ook een godsgeschenk voor Club en Anderlecht

Timothy Collard
Timothy Collard
| 15 reacties
Gent kan budget verdubbelen, maar dit is ook een godsgeschenk voor Club en Anderlecht
Foto: © photonews

Vanaf volgend seizoen wordt het nog maar wat interessanter om deel te nemen aan de Champions League. Deelnemers zullen op zijn minst 20 miljoen euro kunnen opstrijken, en dat is voor de Belgische titelkandidaten een reden te meer om kampioen te worden.

Zo maar eventjes 20 miljoen euro innen, dat zou voor iedere Belgische club een droom zijn die werkelijkheid wordt. Maar welke impact zou die twintig miljoen hebben voor de voornaamste titelkandidaten, Club Brugge, Gent en Anderlecht? Wij gingen het even na.

Opnieuw stap vooruit voor Gent?

KAA Gent heeft met een begroting van om en bij de 23 miljoen euro het kleinste budget van de drie voornaamste titelkandidaten. Mochten de Buffalo’s zich straks weten te plaatsen voor de Champions League, dan zouden ze zomaar eventjes hun budget kunnen verdubbelen.

Na het nieuwe stadion en de knappe prestaties van dit seizoen, zou Gent met het binnenhalen van een ticket voor het kampioenenbal zo opnieuw een enorme stap voorwaarts kunnen zetten in zijn ontwikkeling.

Maar Club en Anderlecht doen natuurlijk ook nog mee

Maar voor alle duidelijkheid, het is nog niet zover. Met Club Brugge (budget van om en bij de 30 miljoen euro) en Anderlecht (het grootste budget in België, circa 45 miljoen euro) staan nog twee andere ploegen te springen om de titel en de bijhorende Champions League-vetpotten binnen te halen.

In afwachting van een kampioen, kunnen de supporters van de titelpretendenten wel al eventjes dromen van wat hun club met al dat geld zou kunnen doen. Een paar leuke spelers inlijven, of eerder investeren in andere zaken? Laat het ons weten in de reacties!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties