Barcelona tegen Juventus, of ook wel 248,5 miljoen versus 124,2 miljoen euro

Barcelona tegen Juventus, of ook wel 248,5 miljoen versus 124,2 miljoen euro
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagavond staat het hoogtepunt van het Europese toneel op het programma, met de Champions League-finale tussen Barcelona en Juventus. Onze redactie ging na hoeveel beide ploegen betaald hebben voor hun basiselftal en een gigantisch verschil valt meteen op.

Door Manuel Gonzalez

We namen de opstellingen van de spelers erbij die het in de terugmatch van de halve finales opnamen tegen Bayern München (Barcelona) en Real Madrid (Juventus). Het elftal van Barcelona heeft in totaal 248,5 miljoen euro gekost, dat van Juventus 'amper' 124,2 miljoen euro.

Vanwaar dit grote verschil? Wel, met Neymar (57 miljoen) en Suarez (81 miljoen) heeft Barcelona recent 2 spelers gekocht die al goed zijn voor meer als de helft van dit bedrag. Met 41,5 miljoen is Dani Alves ook een dure vogel geweest. Rakitic en Mascherano samen kostten 38 miljoen euro.

4 spelers uit eigen jeugd

Opvallend hoog bedrag dus, wetende dat er met Messi, Busquets en Iniesta 3 spelers zijn die geen cent gekost hebben omdat ze uit de eigen gerenommeerde jeugdopleiding kwamen. Piqué komt ook uit eigen jeugd, maar daar heeft Barça 5 miljoen voor betaald om hem terug te halen van Man U. 

Moest Juventus ooit geen 51 miljoen euro betaald hebben voor Gianluigi Buffon, dan was dit een team dat voor om en bij de 75 miljoen euro was aangekocht. Behalve Alvaro Morata en Buffon, komt er niemand boven de grens van 20 miljoen euro.

Turijns middenveld vol klasse voor amper 10,2 miljoen euro

En vooral het Turijnse middenveld is spotgoedkoop. Voor Andrea Pirlo werd geen cent betaald, net als voor Paul Pogba, die destijds de overstap maakte van Manchester United. En ook voor Claudio Marchisio werd niets betaald, want die komt uit de eigen jeugdwerking. 

Enkel voor Vidal werd 10,2 miljoen euro betaald aan Bayer Leverkusen. Even uitgerekend: een middenveld Pogba-Pirlo-Vidal-Marchisio kostte de Oude Dame dus slechts 10,2 miljoen euro

Benieuwd of de goedkope Italiaanse kampioen zaterdag topfavoriet Barcelona het vuur aan de schenen kan leggen, in wat ongetwijfeld een spetterende finale zal opleveren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties