STVV gaat succesjaar 09/10 achterna: "Op deze kern zit veel meer rek"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties
STVV gaat succesjaar 09/10 achterna: "Op deze kern zit veel meer rek"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De grote Limburgse rivaal voor het eerst kloppen op competitieniveau, dat voelde ook bij het STVV-bestuur aan als een mijlpaal in de geschiedenis. Is een herhaling van het scenario van 2009/2010 in de maak?

Door Diederik Geypen

Toen sloten de Kanaries het jaar na de promotie af op een vijfde stek. In PO1 schoven de manschappen van toenmalig coach Guido Brepoels zelfs nog een plaats op.

"Het was een seizoen waarin de toppers het lieten afweten", herinnert manager Philippe Bormans zich nog. "Wij hebben toen een sterke periode gekend."

Steeds meer ademruimte door onze prestaties

"We speelden met een rijpere ploeg, terwijl we nu een kern hebben waar veel meer rek op zit. Jongens als Junior, Dompé, Boli, Ono, Schoofs zijn spelers met potentieel. Door onze prestaties krijgen we week na week meer ademruimte. Dat is belangrijk voor hen om zich te ontplooien."

Ook Bormans ziet de zege tegen Racing Genk als een signaal. "Dit kan een kentering zijn voor STVV. Er zijn weinig grenzen voor deze ploeg waar momenteel alles meezit. We hebben een jonge coach, jonge entourage en iedereen wil vooruit. Het is belangrijk om samen te blijven werken."

Wij kunnen met goede starters iedereen verslaan

"Het woord PO1 hoeft zeker niet te vallen", vindt de Truiense manager. "Na de grote 5 volgen ploegen als Charleroi en Zulte Waregem. Die teams hebben het dubbele budget van STVV."

"Wij kunnen met goede starters iedereen verslaan. Maar in het seizoen krijg je blessures, schorsingen en andere zaken waar je rekening mee moet houden. Dat zijn zaken die je niet kan overwinnen. Deze smalle kern zal nog leergeld betalen. We willen gewoon zo hoog mogelijk eindigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties