Club Brugge herpakt zich, maar Bolat heeft nog werk voor de boeg

Timothy Collard
Timothy Collard
| 22 reacties
Club Brugge herpakt zich, maar Bolat heeft nog werk voor de boeg
Foto: © Photonews

Club Brugge speelde zondagavond een prima wedstrijd tegen Waasland-Beveren. Blauw-zwart herpakte zich met verve, al heeft Sinan Bolat nog wat werk voor de boeg…

Door Timothy Collard

Bolat ging tijdens de voorbije wedstrijden (tegen Moeskroen-Péruwelz en Napoli, nvdr.) niet helemaal vrijuit bij de tegendoelpunten. De doelman kwam geblesseerd aan in Brugge en is duidelijk nog op zoek naar zijn beste vorm.

Ook tegen Waasland-Beveren morde het Brugse publiek af en toe bij de acties van Bolat. Het moet gezegd worden: de uittrappen van de Turkse doelman waren niet altijd om over naar huis te schrijven. Bolat leverde de bal vaak in bij een speler van de tegenpartij.

Ryan vervangen, niet vanzelfsprekend

En toen hij, bij een ruime voorsprong, Zinho Gano tot twee keer toe wilde uitkappen, reageerde het publiek kwaad. Het is duidelijk: Sinan Bolat heeft nog werk voor de boeg op en ook naast het veld om de Brugse harten te veroveren.

Dat is ook niet onlogisch. Vanaf de dag dat duidelijk werd dat Mathew Ryan Club Brugge zou verlaten, werd al duidelijk dat zijn opvolger het niet makkelijk zou krijgen. Het is niet simpel om in de voetsporen te treden van de doelman die immens populair was en nog steeds is op Jan Breydel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties