Gemengde gevoelens bij Lombaerts: "Dit doet pijn, maar als er één ploeg mee mocht met ons, dan Gent wel"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Gent
| 0 reacties
Gemengde gevoelens bij Lombaerts: "Dit doet pijn, maar als er één ploeg mee mocht met ons, dan Gent wel"
Foto: © photonews

Het werd woensdag een topavond voor de Belgen. Althans, voor diegenen die KAA Gent een warm hart toedragen. Akkoord, Nicolas Lombaerts draagt zijn ex-club ook een warm hart toe… Maar toch stond de verdediger van Zenit Sint-Petersburg te balen.

“We misten enkele basisspelers en dan zie je toch dat onze ploeg in de breedte niet zo sterk is als iedereen denkt”, aldus Lombaerts na de nederlaag tegen Gent. Het was duidelijk zichtbaar dat we de jongens die er niet bij waren (Witsel en Hulk, nvdr.) moeilijk konden doen vergeten.”

"Als er één ploeg was die mee door mocht, dan AA Gent wel"

“Het enthousiasme van Gent heeft ons genekt. Maar oké… Als er van mij, naast Zenit dan, één ploeg mee mocht naar de volgende ronde, dan was het Gent wel. Ik ben heel erg blij voor hen.”

“Maar dat neemt niet weg dat het ontzettend zuur is om te verliezen. Het doet pijn. Waar het aan lag? Goh, onze eerste helft was écht shit. En Gent is gewoon een goede ploeg, mét een ijzersterk systeem.”

En nu? "Op vakantie, hé"

Nicolas Lombaerts

En dan stak Lombaerts nog maar wat pluimen op de hoofdtooi van de Buffalo’s. “Op voorhand had niemand gedacht dat Gent dit zou kunnen, maar ze zijn verdiend doorgestoten naar de volgende ronde. Ze verdienen echt te staan waar ze nu staan.”

De laatste match van het kalenderjaar voor de Rode Duivel en dat deed klaarblijkelijk ook deugd. En nu? “Op vakantie, hé” besloot Lombaerts met een brede glimlach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties