Voormalig Genk-trainer over zijn haat-liefdeverhouding met Pozuelo: "Hij was van het gemakzuchtige type, hij had geen perfectiedrang"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Voormalig Genk-trainer over zijn haat-liefdeverhouding met Pozuelo: "Hij was van het gemakzuchtige type, hij had geen perfectiedrang"

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Albert Stuivenberg had Alejandro Pozuelo een jaar onder zijn hoede als trainer van Racing Genk. Hij kon steeds rekenen op het creatieve genie van de voetballer, al was het niet makkelijk om hem te coachen.

Albert Stuivenberg probeerde Genk aanvallend voetbal te laten brengen en rekende daarvoor steevast op zijn Spaanse spelverdeler. "Ik dacht in functie van Pozuelo. In welk systeem komt hij het beste tot zijn recht? Hoe gaan we verdedigen en wat is zijn rol in dat geval?", legde Stuivenberg uit in Sport/Voetbalmagazine.

Dat soort mensen zijn niet altijd even gemakkelijk in de omgang.

"Maar hij kwam de afspraken niet altijd na en dan ging het mis. Ik heb veel energie gestoken in onze relatie, maar onze denkbeelden kwamen regelmatig in botsing met elkaar. We hadden een haat-liefdeverhouding. Er was wel respect tussen ons en we zijn professioneel met elkaar omgegaan."

Dat Pozuelo over veel talent beschikte ontkent de Nederlander dan ook niet. "Hij is een natuurtalent en is creatief begaafd. Dat soort mensen zijn niet altijd even gemakkelijk in de omgang. Ik miste bij Pozuelo de natuurlijke drive om zichzelf te perfectioneren. Hij was eerder van het gemakzuchtige type."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties