Anderlecht en Standard leggen zichzelf draconische maatregel op na rellen

Anderlecht en Standard leggen zichzelf draconische maatregel op na rellen
Foto: © photonews

De bekermatch van afgelopen donderdag tussen Anderlecht en Standard liep stevig uit de hand. Opnieuw waren er supportersrellen tijdens de Clasico.

De achtste finale van de Croky Cup van de voorbije week tussen Anderlecht en Standard werd ontsierd door supportersrellen. Fans van Standard gooiden bijna 200 zitjes uit de tribune, waardoor de match even stilgelegd werd.

De Luikse club besloot dan maar om zondag zonder supporters naar het Lotto Park te trekken voor het competitieduel. Volgens de Rouches was er op dit moment geen andere mogelijkheid meer om nieuwe problemen te vermijden.

En die maatregel wordt nog een stuk draconischer. Beide clubs besloten immers dat er bij de Clasico geen bezoekende supporters meer worden toegelaten tot het einde van het seizoen 2024-2025.

De clubs willen zo vermijden dat er nieuwe incidenten voorvallen, waardoor er mogelijk wedstrijden achter gesloten deuren moeten gespeeld worden. Beide clubs hebben immers nog een voorwaardelijke sanctie boven het hoofd hangen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties