Belgische U19 winnen oefenwedstrijd tegen Duitsland

vincent david
| 10 reacties

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels onder 19 jaar wonnen zaterdag hun oefenwedstrijd tegen Duitsland met 1-2. Met Oekraïne en Nederland staan deze week nog twee vriendschappelijke duels op het programma.

In Völklingen kwamen de Belgen eerst op achterstand na een doelpunt van Gogla. In de 28ste minuut kregen de Duitsers een penalty maar Coosemans redde de Belgen in drie tijden van een 2-0 achterstand. België bleef niet bij de pakken zitten en het kwam terug tot 1-1 na een doelpunt van Trompet. Na de rust kwamen de Belgen op voorsprong na een doelpunt van Vervaeke. Het bleef 1-2.

Als voorbereiding op de EK-kwalificatieduels van eind mei in Kroatië spelen de Belgen zondag vriendschappelijk tegen Oekraïne en oefenen ze dinsdag tegen Nederland.

België: Coosemans, Vermij, Vervaeke (90’ Vervoort), Ngawa, Rykx (75’ Zennaro), Pietermaat, Hazard (46’ Yala Lusala), Trompet, Lestienne (75’ Veteke) , Cuvlier, Mpoku Ebunge (80’ van der Brugge)

Doelpunten: 15’ Gogla (1-0), 30’ Trompet (1-1), 47’ Vervaeke (1-2)