Ghaly haalt het van Kola in vriendschappelijke interland

Caroline Tonnelier

Egypte ontving vandaag in een oefeninterland Zambia. Twee spelers uit de Jupiler Pro League waren hierbij vertegenwoordigd: Ghaly bij Egypte en Kola bij Zambia. De thuisploeg haalde het met 2-0.

Lierse-speler Hossam Ghaly speelde de volledige wedstrijd bij zijn nationale ploeg. Buffalo Rodgers Kola stond in de basis bij de bezoekers, maar werd na 73 minuten naar de kant gehaald. De eindstand stond al halfweg de eerste helft op het bord. Amr Zaky opende met een vroege treffer de score, waarna Rami Rabia de 2-0 op het bord zette.

Egypte speelt volgende week nog de terugwedstrijd in de barrage tegen Ghana. Door de 6-1 nederlaag in de heenwedstrijd is de kans echter zeer klein dat de ploeg van Ghaly er volgend jaar bij is in Brazilië. Zambia kon zich niet plaatsen voor de play-offs.