Jackson Martinez hoofdrolspeler in Portugese topper

Caroline Tonnelier

Porto heeft dé kans gemist om alleen leider te worden in de Liga Zon Sagres. Het kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel in de topper tegen Vitoria Guimarães.

In de Noord-Portugese derby stonden twee teams tegenover elkaar die tot nog toe nog het maximum van de punten hadden. De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd en het duurde even voor Porto in de match kwam. De grootste opschudding in de eerste helft werd veroorzaakt door een aantal fans van de thuisploeg die het speelveld betraden. De match moest daardoor enkele minuten stilgelegd worden.

Op een doelpunt was het wachten tot de tweede helft. Na een uur kwamen de bezoekers op voorsprong dankzij Jackson Martinez, die vandaag zijn honderdste match speelde voor Porto. De Colombiaan bekroonde dat jubileum met een doelpunt vanop de stip. Even later veroorzaakte hij zelf echter een penalty en daar profiteerde Vitoria Guimarães via Mensah van om de 1-1 op het bord te zetten, meteen ook de eindstand.