Belgen in EL: Mertens aan het kanon bij groepswinnaar, De Bruyne klopt Origi

Ook in de wedstrijden van 21u05 kwamen nog heel wat Belgen in actie op de Europese velden. Zo was er onder meer het duel om de tweede plaats tussen het Wolfsburg van De Bruyne en het Lille van Origi.

Het werd een teleurstellende avond voor Lille én voor Divock Origi. De spits miste zelfs een penalty en verder kwam zijn team tekort tegen Wolfsburg. Op slag van rust lag Kevin De Bruyne mee aan de basis van de openingstreffer van Vierinha.

Ondanks een rode kaart voor Guilovagui vroeg in de tweede helft waren het de bezoekers die verder uitliepen. Ricardo Rodriguez scoorde nog twee keer, waarvan één keer vanop de stip. Bij Wolfsburg viel Malanda kort voor het uur in.

Mertens scoort en laat scoren

Napoli had een belangrijk aandeel in de 3-0 zege van zijn team tegen Slovan Bratislava. Na vijf minuten opende hij de score en tien minuten later leverde hij een assist af voor Hamsik.

Geen Belgen vandaag bij Everton, dat al geplaatst was. Everton ging op eigen veld met 0-1 onderuit tegen Krasnodar.